Vegansk Borsjtj
Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.
Portioner Förberedelsetid
8portioner 20minuter
Tillagningstid
35minuter
Portioner Förberedelsetid
8portioner 20minuter
Tillagningstid
35minuter
Ingredienser
  • 400g Rödbeta
  • 300g Morot
  • 300g Potatis
  • 200g Palsternacka
  • 1st Lök, gul
  • 1st Solo vitlök
  • 40g Purjo
  • 150g Vitkål
  • 2st Buljongtärningar
  • 3st Lagerblad
  • 1/2tsk Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
Till servering
  • 1-2msk Vinäger
  • 10g Persilja, färsk
  • Vegansk majonäs
Instruktioner
  1. Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
  2. Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
  3. Skär vitkålen i strimlor.
  4. Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
  5. Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
  6. Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
Till servering
  1. Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
  2. Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
  3. Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.
Receptanteckningar

Vegansk Borsjtj, one-pot recept!