Vegansk italiensk gryta

Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den, från barndomen bekanta påsmaten, italienska grytan går alldeles utmärkt att även göra själv från början till slut!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Lökar
2st Vitlöksklyftor
Olja
1tsk Paprikapulver
1/2tsk Chilipulver
2msk Tomatpuré
2dl Mörkt sojakross
2dl Vatten
800g Krossade tomater
1st Grönsaksbuljongtärning
200g Spagetti
1st Paprika
100g Frysta ärter
100g Fryst majs
Salt
Svartpeppar
Färsk basilika
  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Värm en skvätt olja i en kastrull och fräs löken några minuter.
  3. Tillsätt vitlöken, paprikapulvret, chilipulvret och tomatpurén, fräs en stund till.
  4. Tillsätt sojakrosset i kastrullen och stek en stund till.
  5. Häll då i vatten, ca 1/2 dl åt gången och låt det sojakrosset suga i sig.
  6. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och den avbrutna spagettin.
  7. Värm tills det kokar och låt puttra på låg värme ca en halv timme till att spagettin är klar.
  8. Rör om ibland så att inte spagettin fastnar i botten eller i varandra.
  9. Skär paprikan i mindre bitar och lägg till den i grytan i slutskedet av tillagningen.
  10. Tillsätt till slut ärterna och majsen och låt dem tina och bli varma.
  11. Krydda grytan med salt, svartpeppar och färsk basilika.

Kock:

Hanna HurttaHanna Hurtta

Testa som följande

Vegansk italiensk gryta

Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den, från barndomen bekanta påsmaten, italienska grytan går alldeles utmärkt att även göra själv från början till slut!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Lökar
2st Vitlöksklyftor
Olja
1tsk Paprikapulver
1/2tsk Chilipulver
2msk Tomatpuré
2dl Mörkt sojakross
2dl Vatten
800g Krossade tomater
1st Grönsaksbuljongtärning
200g Spagetti
1st Paprika
100g Frysta ärter
100g Fryst majs
Salt
Svartpeppar
Färsk basilika
  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Värm en skvätt olja i en kastrull och fräs löken några minuter.
  3. Tillsätt vitlöken, paprikapulvret, chilipulvret och tomatpurén, fräs en stund till.
  4. Tillsätt sojakrosset i kastrullen och stek en stund till.
  5. Häll då i vatten, ca 1/2 dl åt gången och låt det sojakrosset suga i sig.
  6. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och den avbrutna spagettin.
  7. Värm tills det kokar och låt puttra på låg värme ca en halv timme till att spagettin är klar.
  8. Rör om ibland så att inte spagettin fastnar i botten eller i varandra.
  9. Skär paprikan i mindre bitar och lägg till den i grytan i slutskedet av tillagningen.
  10. Tillsätt till slut ärterna och majsen och låt dem tina och bli varma.
  11. Krydda grytan med salt, svartpeppar och färsk basilika.

Kock:

Hanna HurttaHanna Hurtta

Testa som följande

Vegansk italiensk gryta
Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

2st Lökar
2st Vitlöksklyftor
Olja
1tsk Paprikapulver
1/2tsk Chilipulver
2msk Tomatpuré
2dl Mörkt sojakross
2dl Vatten
800g Krossade tomater
1st Grönsaksbuljongtärning
200g Spagetti
1st Paprika
100g Frysta ärter
100g Fryst majs
Salt
Svartpeppar
Färsk basilika

Ohjeet

  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Värm en skvätt olja i en kastrull och fräs löken några minuter.
  3. Tillsätt vitlöken, paprikapulvret, chilipulvret och tomatpurén, fräs en stund till.
  4. Tillsätt sojakrosset i kastrullen och stek en stund till.
  5. Häll då i vatten, ca 1/2 dl åt gången och låt det sojakrosset suga i sig.
  6. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och den avbrutna spagettin.
  7. Värm tills det kokar och låt puttra på låg värme ca en halv timme till att spagettin är klar.
  8. Rör om ibland så att inte spagettin fastnar i botten eller i varandra.
  9. Skär paprikan i mindre bitar och lägg till den i grytan i slutskedet av tillagningen.
  10. Tillsätt till slut ärterna och majsen och låt dem tina och bli varma.
  11. Krydda grytan med salt, svartpeppar och färsk basilika.

Kock:

Hanna HurttaHanna Hurtta

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp