
![]() |
Vegansk italiensk gryta
Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
Den, från barndomen bekanta påsmaten, italienska grytan går alldeles utmärkt att även göra själv från början till slut!
|
|
|
Vegansk italiensk gryta
Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
Den, från barndomen bekanta påsmaten, italienska grytan går alldeles utmärkt att även göra själv från början till slut!
|
![]() |

Vegansk italiensk gryta
Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
2st | Lökar |
2st | Vitlöksklyftor |
Olja |
1tsk | Paprikapulver |
1/2tsk | Chilipulver |
2msk | Tomatpuré |
2dl | Mörkt sojakross |
2dl | Vatten |
800g | Krossade tomater |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
200g | Spagetti |
1st | Paprika |
100g | Frysta ärter |
100g | Fryst majs |
Salt |
Svartpeppar |
Färsk basilika |
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
- Värm en skvätt olja i en kastrull och fräs löken några minuter.
- Tillsätt vitlöken, paprikapulvret, chilipulvret och tomatpurén, fräs en stund till.
- Tillsätt sojakrosset i kastrullen och stek en stund till.
- Häll då i vatten, ca 1/2 dl åt gången och låt det sojakrosset suga i sig.
- Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och den avbrutna spagettin.
- Värm tills det kokar och låt puttra på låg värme ca en halv timme till att spagettin är klar.
- Rör om ibland så att inte spagettin fastnar i botten eller i varandra.
- Skär paprikan i mindre bitar och lägg till den i grytan i slutskedet av tillagningen.
- Tillsätt till slut ärterna och majsen och låt dem tina och bli varma.
- Krydda grytan med salt, svartpeppar och färsk basilika.