Kasvisreseptit

Quesadilla med kikärtor och paprika

Enkel vegansk rätt som går att förbereda innan gästerna kommer och göra klart snabbt då på plats för att få färsk och fräsch mat.
(0)
(718)
Tulosta
2st Spetspaprikor
1mskOlivolja
1burkFörkokta kikärtor (230 g)
1krukaKoriander
10dropparTabasco
3mskVegansk majonäs
8Medelstora mjuka tortillor
1dl Olivolja
Salt och svartpeppar
  1. Halvera spetspaprikorna på längden och ta bort kärnhuset.
  2. Pensla med 1 msk olivolja och grilla i 225 gradig ugn i 8-10 minuter.
  3. Låt svalna.
  4. Mosa 1 burk med förkokta kikärtor.
  5. Skär de grillade paprikorna och finskär koriandern, blanda ihop med de mosade kikärtorna.
  6. Tillsätt majonnäs, tabasco, salt, svartpeppar och blanda till en jämn smet.
  7. Fördela massan jämt över 4 tortillor, täck med de resterande 4 tortillorna och tryck fast dem i massan.
  8. Pensla en varm stekpanna med olivolja, stek tortillorna ca 1 minut per sida så att dom får fin stekyta.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.