Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

Vegetariska kåldolmar

Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Kålen
1st Stor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250g Inhemsk fast pris
150g Inhemsk morot
100g Inhemsk lök
5 kvistar Färsk timjan
50g Smör
100g Torkad bondbönekrossblandning
1tsk Salt
2msk Sirap
1/2dl Vatten
Pensling
50g Smör
50g Sirap
1msk Soja
Kålen
  1. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  2. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
  1. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  2. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  3. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  4. Fyllningen är klar.
Kåldolmarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  3. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  4. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  5. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  6. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  7. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Vegetariska kåldolmar

Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Kålen
1st Stor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250g Inhemsk fast pris
150g Inhemsk morot
100g Inhemsk lök
5 kvistar Färsk timjan
50g Smör
100g Torkad bondbönekrossblandning
1tsk Salt
2msk Sirap
1/2dl Vatten
Pensling
50g Smör
50g Sirap
1msk Soja
Kålen
  1. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  2. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
  1. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  2. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  3. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  4. Fyllningen är klar.
Kåldolmarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  3. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  4. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  5. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  6. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  7. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross
Vegetariska kåldolmar
Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
stycken

Recept

Kålen
1st Stor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250g Inhemsk fast pris
150g Inhemsk morot
100g Inhemsk lök
5 kvistar Färsk timjan
50g Smör
100g Torkad bondbönekrossblandning
1tsk Salt
2msk Sirap
1/2dl Vatten
Pensling
50g Smör
50g Sirap
1msk Soja

Ohjeet

Kålen
  1. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  2. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
  1. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  2. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  3. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  4. Fyllningen är klar.
Kåldolmarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  3. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  4. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  5. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  6. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  7. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta