Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

Kategorier

Svårighetsgrad

Vegetariska kåldolmar
Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Kålen
1st Stor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250g Inhemsk fast pris
150g Inhemsk morot
100g Inhemsk lök
5 kvistar Färsk timjan
50g Smör
100g Torkad bondbönekrossblandning
1tsk Salt
2msk Sirap
1/2dl Vatten
Pensling
50g Smör
50g Sirap
1msk Soja
Kålen
  1. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  2. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
  1. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  2. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  3. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  4. Fyllningen är klar.
Kåldolmarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  3. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  4. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  5. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  6. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  7. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Vegetariska kåldolmar
Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Kålen
1st Stor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250g Inhemsk fast pris
150g Inhemsk morot
100g Inhemsk lök
5 kvistar Färsk timjan
50g Smör
100g Torkad bondbönekrossblandning
1tsk Salt
2msk Sirap
1/2dl Vatten
Pensling
50g Smör
50g Sirap
1msk Soja
Kålen
  1. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  2. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
  1. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  2. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  3. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  4. Fyllningen är klar.
Kåldolmarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  3. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  4. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  5. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  6. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  7. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross
Vegetariska kåldolmar
Husmanskost är bra mat med hög mättnadskänsla och ofta gjorda på ett traditionellt sätt, såsom dessa kåldolmar fyllda med rotsaker och bondbönekross!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
stycken

Recept

Kålen
1st Stor inhemsk vitkål
Salt
Fyllning
250g Inhemsk fast pris
150g Inhemsk morot
100g Inhemsk lök
5 kvistar Färsk timjan
50g Smör
100g Torkad bondbönekrossblandning
1tsk Salt
2msk Sirap
1/2dl Vatten
Pensling
50g Smör
50g Sirap
1msk Soja

Ohjeet

Kålen
  1. Skär bort roten av vitkålen, sätt vitkålen i en stor kastrull och täck med vatten, koka upp vattnet och låt små koka, plocka av stora hela blad vartefter de yttersta bladen på kålen lossnar.
  2. Upprepa tills du har 10 hela stora, mjuka blad.
  3. Låt svalna.
  4. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
  1. Skala rotsakerrna och riv på den grövre sidan av rivjärnet.
  2. Fräs i smör i en stekpanna tillsammans med finhackad timjan och bonbönekrossblandning.
  3. Ringla över sirappen och häll på vatten, låt koka upp och rör om.
  4. Fyllningen är klar.
Kåldolmarna
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela rotsaks- och bönkrossblandningen på alla 10 bladen, vik in kanterna och rulla ihop till avlånga dolmar.
  3. Sätt i en ugnsfast form med skarven neråt.
  4. Smält smör och blanda ihop tillsammans med mörk sirap och soja.
  5. Pensla dolmarna med ungefär 1/3 av penslingen.
  6. Stek i ugn 30-35 minuter, ta ut och pensla dolmarna 2-3 gånger under tiden.
  7. Servera med fräscha grönsaker, kokt potatis och en klassisk brunsås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Djävulssylt

Stark, söt och himmelskt god!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Blomkålscurry
Blomkålscurry

Blomkålscurry med gräslök och röd chili

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Jordgubbspannacotta
Jordgubbspannacotta

Jordgubbspannacotta med agar agar

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rustik tomatsoppa
Rustik tomatsoppa

Rustik tomatsoppa med kalamataoliver och färska örter

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Ärtbiffar
Ärtbiffar

Ärtbiffar med libbsticka

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegetariska kåldolmar med bondbönekross
Vegetariska kåldolmar

Vegetariska kåldolmar med bondbönekross

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Butternut pumpa-linssoppa

En lätt och delikat linssoppa

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
grönsakshamburgare
Vegetarianska burgare

Lätta vegehamburgare

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Asiatisk spetspaprikasallad
Asiatisk spetspaprikasallad

Denna sallad blev inspirerad av spetspaprikans långa modell. Då den är skärd i långa skivor påminner de om spagettins kusin nudlarna.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Mangosmoothie
Mangosmoothie

Mangosmoothie med mynta och lime

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pintxos med rostad paprika och mozzarella
Pintxos

Pintxos med rostad paprika och mozzarella

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pizza
Pizza

Pizza med blåmögelost, basilika och färsk tomat

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
previous arrow
next arrow
Slider
2019-05-07T09:57:26+00:00

Lämna en kommentar