Vitlöks-sesam-chililinser
Servera med nudlar eller ris. Gör en större mängd, för denna rätt passar bra att förvara och äta som lunch nästa dag.
Portioner
2
Portioner
2
Ingredienser
  • 1pkt Förkokta linser, gröna
  • 3st Vitlöksklyftor
  • 1st Morot, stor
  • 2st Broccoli knoppar
  • 1tsk Chiliflingor
  • 1tsk Ingefära, färsk
  • 2msk Olja för stekning
Sås
  • 1tsk Sesamolja
  • 1,5msk Soja
  • 1/2st Citron, saften
  • Svartpeppar
Tillbehör
  • Groddar
  • Färska örter, basilika, mynta, koriander, bladpersilja
  • Ris eller nudlar
Instruktioner
  1. Hacka vitlök, morot, ingefäran och broccolin.
  2. Sätt ris/nudlar att koka.
  3. Sätt olja i stekpannan och värm till medelvärme.
  4. Sätt i vitlök, morot, broccoli, chiliflingorna och ingefäran.
  5. Häll av linserna och tillsätt dem i stekpannan.
  6. Tillsätt sesamolja, soja, citronsaft och svartpeppar.
  7. Blanda och stek på svag värme i ca 10 minuter.
  8. Sätt det färdiga riset på ett serveringsfat, tillsätt lins-grönsaksblandningen.
  9. Dekorera med groddar och färska örter.
  10. Man kan vid behov tillsätta soja och citronsaft enligt smak.
Receptanteckningar

Ett bra lunchförslag. Gör en större mängd till följande dag.