Vitlöks-sesam-chililinser
Gör ett härligt tillbehör till vardagsmaten med asiatisk touch.
Portioner
2
Portioner
2
Ingredienser
  • 1pkt Gröna, förkokta linser
  • 3st Vitlöksklyftor
  • 1 Stor morot
  • 2 Knoppar broccoli
  • 1tsk Chiliflingor
  • 1tsk Färsk ingefära
  • 2msk Olja för stekning
  • 1tsk Sesamolja
  • 1,5msk Soja
  • 0,5 Citron, saft
  • Svartpeppar
  • Groddar
Instruktioner
  1. Hacka vitlök, morot, ingefäran och broccolin.
  2. Sätt ris/nudlar att koka
  3. Sätt olja i stekpannan och värm till medelvärme.
  4. Sätt i vitlök, morot, broccoli, chiliflingorna och ingefäran.
  5. Häll av linserna och tillsätt dem i stekpannan.
  6. Tillsätt sesamolja, soja, citronsaft och svartpeppar.
  7. Blanda och stek på svag värme i ca 10 minuter.
  8. Sätt det färdiga riset på ett serveringsfat, tillsätt lins-grönsaksblandningen.
  9. Dekorera med groddar och färska örter.
  10. Man kan vid behov tillsätta soja och citronsaft enligt smak.