
![]() |
Zucchini-ost biffar
Dessa är enkla biffar av zucchini eller varför inte av någon annan grönsak som snabbt blir klar.
Inuti fungerar en salt eller stark ost.
Zucchini-ost biffarna fungerar som tillägg, förrätt eller som lunch tillsammans med sallad.
|
|
![]() |
Zucchini-ost biffar
Dessa är enkla biffar av zucchini eller varför inte av någon annan grönsak som snabbt blir klar.
Inuti fungerar en salt eller stark ost.
Zucchini-ost biffarna fungerar som tillägg, förrätt eller som lunch tillsammans med sallad.
|
![]() |

Zucchini-ost biffar
Dessa är enkla biffar av zucchini eller varför inte av någon annan grönsak som snabbt blir klar.
Inuti fungerar en salt eller stark ost.
200g | Zucchini |
1st | Liten lök |
1st | Ägg |
1dl | Skorpmjöl + lite till brödningen |
1dl | Riven ost |
50g | Feta (eller annan fyllning (2-5 bitar per boll) |
2msk | Färska hakkade örter eller chili (timjan, persilja, basilika, mint) |
0,5tsk | Salt |
1tsk | Svartpeppar |
- Riv och salta zucchinin.
- Låt den rivna zucchinin rinna av i en sil. Pressa torr och torka ordentligt.
- Hacka och bryn löken.
- Skumma ägget.
- Blanda alla ingredienser, utom osten som skall bli fyllning, till en massa.
- Gör åtta bollar av massan.
- Tryck i osten som fyllning i bollarna.
- Stäng bollarna och forma till tex biffar.
- Sväng biffarna i skorpmjöl.
- Stek i olja på mild värme i 10-15 minuter till att piffarna är gyllenbruna och klara.