Zucchinibåtar med rödbeta och getost
En lite annorlunda vegetarisk rätt till buffébordet. Servera som förrätt eller plockmat.
Portioner
6portioner
Portioner
6portioner
Ingredienser
  • 3st Zucchini
  • 3st Stora rödbetor
  • 1tsk Salt
  • 1 paket Förkokta blandade bönor á 380g
  • 1st Liten gul lök
  • 1kruka Färsk persilja
  • 180g Getost
  • 1,5tsk Salt
  • 0,5tsk Svartpeppar
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj och halvera zucchini på längden, gröp ur kärnorna och lägg i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala och riv rödbetorna grovt.
  4. Lägg på ett fat och strö över 1 tsk salt för att driva ut lite av vätskan.
  5. Skölj bönorna och hacka lök och persilja.
  6. Smula getosten
  7. Krama ur vätska ur de rivna rödbetorna och lägg i en skål.
  8. Rör ner bönor, lök, persilja, salt och peppar.
  9. Fördela röran i zucchinihalvorna.
  10. Toppa med getost.
  11. Rosta i mitten av ugnen i 25 minuter tills getosten fått färg och zucchinin blivit mjuk.
Receptanteckningar

Servera som förrätt eller plockmat.