Zucchinilasagne
Med röda linser och svamp blir lasagnen proteinrik, osten och crème fraichen gör den härligt krämig.
1st | Zucchini |
150g | Lasagneplattor |
2dl | Röda linser |
2msk | Olivolja |
2st | Rödlök |
4st | Vitlöksklyftor |
200g | Champinjoner |
500ml | Tomatkross |
80g | Babyspenat |
1,5tsk | Örtsalt |
2tsk | Oregano |
2tsk | Timjan |
1krm | Svartpeppar |
1krm | Chilipulver |
2dl | Riven ost, här användes veganost |
200g | Creme fraiche, här användes havre fraiche |
Färsk basilika att dekorera med |
- Tomatsås
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Koka linserna i 5-10 minuter.
- Hacka rödlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
- Pressa i vitlök.
- Skär champinjoner i bitar och lägg i stekpannan.
- Stek i några minuter.
- Lägg i tomatkross och baby spenat.
- Krydda med örtsalt, oregano, timjan, svartpeppar och chili.
- Låt puttra en stund.
- Ostsås
- Riv osten och lägg i en kastrull tillsammans med crème fraichen.
- Smält till en tjock ostsås.
- Färdigställ
- Skölj under tiden zucchinin och hyvla långa skivor med en osthyvel.
- Bred ut ett lager av tomatsåsen på botten av en ugnsform, ca 25x25 cm.
- Klicka på några matskedar ostsås och lägg över zucchiniskivor och lasagneplattor.
- Bred ut tomatsås på lasagneplattorna och varva med ostsås, zucchini och lasagneplattor 2-3 gånger, beroende på hur stor form du använder.
- För att lasagnen inte ska få en hård yta lämnar du under det sista varvet bort lasagneplattorna och avslutar enbart med ett lager tomatsås och några klickar ostsås ovanpå zucchiniskivorna.
- Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
- Låt stå en stund innan servering.
- Dekorera med färsk basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.