Kasvisreseptit

Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar

En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.
(0)
(396)
Tulosta
Kål
0,5stRödkål
1tskHavssalt
2tskFänkålsfrön
Svartpeppar från kvarn
Salladssås (vinägrett)
2mskDijonsenap
4mskCitronsaft
1dlOlivolja
0,5dlSolrosolja
0,5stVitlöksklyfta
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Tillbehör
1dlTorkade havsalger
1knippeDill kvistar
  1. Skiva kålen tunt med en köksmandolin.
  2. Blanda ingredienserna till salladssåsen i en skål.
  3. Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål tillsätt salladssåsen. Blanda väl.
  4. Blötlägg algerna tills de är saftiga.
  5. Blanda alla ingredienser i ett vitt kärl och lägg upp i serveringsskålar.
  6. Servera med ätpinnar – för en mer exotisk upplevelse.
ST
:Sami Tallberg
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.