Kasvisreseptit

Rödkåls- och quinoabiffar

Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
(0)
(640)
Tulosta
1dlQuinoa
2dlVatten
Salt
200gRödkål
50gSpenat
1stGullök
1tskDijonsenap
2stVitlöksklyftor
1dlStröbröd
2stÄgg
1tskSalt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning
  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.