Kasvisreseptit

Rotsakspyttipanna med halloumi

Den traditionella pyttipannan uppgraderas till ännu godare med smakrika rotsaker och salt halloumiost.Du kan även använda andra rotfrukter enligt egen smak.
(0)
(1626)
Tulosta
1paketHalloumiost (200g)
1kg Rotsaker tex batat, morot, palsternakka
2mskMajonäs
2mskCrème Fraiche
1litenVitlöksklyfta
2tskCitronsaft
Salt
Svartpeppar
3stÄgg
Olja till stekningen
  1. Skala och tärna rotfrukterna till ca 1 cm tärningar. Tärna även halloumiosten.
  2. Värm oljan på pannan och stek halloumiosten gyllenbrun. Ställ åt sidan för att vänta.
  3. Tillsätt olja på pannan och stek batat- och morotstärningar ca 10 minuter. Tillsätt palsternackatärningarna och fortsätt stek till rotsakerna mjuknat.
  4. Medan rotfrukterna gräddas gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna. Smaka av. Lägg såsen i kylskåpet tills maten är klar.
  5. Blanda halloumitärningarna med rotsakerna. Krydda enligt egen smak med salt och peppar.
  6. Stek äggen i olja så att gulan lämnar lite rinnande.
  7. Servera rotsakspyttipannan med stekt ägg och vitlöksmajonnäsen.
v-
:vegeviettelys -blogi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.