Tempebowl

Tempebowl, enkel att tillreda och full med smaker. Istället för tempe går det även bra att använda Tofu

Ingredienser

  • 1 pkt (250g) Tempe (eller Tofu)
  • rejält med Sesamolja till stekningen
  • ca 1 dl Hoi Sin sås
  • 1 st Gurka, skärd till tunna skivor
  • 2 msk Risvinäger
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 msk socker
  • 1 st Mogen Avokado
  • 1 st Mogen mango
  • 100 g Edamame bönor
  • 2 portioner Kokt basmatiris
  • färsk koriander
  • Rostade och saltade jordnötter
  • Vitlöksmajonnäs (vid behov vegansk)
Portioner: 2 annosta

Instruktioner

  • Tillred gurkorna genom att mäta upp alla ingredienser i en burk med lock.
  • Stäng locket och skaka så blir omrört.
  • Låt marineras i kylskåpet under tiden alla andra delar görs klara.
  • Tärna tempe.
  • Värm sesamoljan i pannan.
  • Tillsätt tempe och stek till att tempen får en fin brun färg. (Ifall att du använder Tofu så torka dess yta ordentligt innan du steker).
  • Minska på värmen och lägg till hoi sin såsen i pannan. Rör om.
  • Lägg till sidan för att vänta.
  • Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen
  • Skölj och låt rinna av i en sil.
  • Skala och tärna mango samt avokado.
  • Dela riset i två skålar.
  • Lägg på de andra ingredienserna.
  • Toppa portionerna med vitlöksmajonäs.
Den fräscha och matiga tempebowl får smaklökarna att dansa av lycka.
Din kock var:
Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi
Maträtt: Huvudrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Middag, Recept