Kasvisreseptit

Ugnspasta med feta

Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
(32)
(221229)
Tulosta
250Pasta
200Feta
1dlOlivolja
0,5kplChili
2rasiaKörsbärstomater
0,5tlSalt
1ruukkuBasilika
  1. Ringla lite olivolja på botten av en ugnsform.Placera fetan hel i formen.
  2. Lägg en liten chili ovanpå fetan.
  3. Ringla på rikligt med olivolja. Lägg körsbärstomaterna i formen och snurra dem i olivoljan.
  4. Tillsätt peppar från en pepparkvarn ovanpå och slutligen strö på en nypa salt.
  5. Grädda i ugnens mitt i 200 grader i 15 minuter. Öka värmen på ugnen till 225 grader och ändra till grilläge på ugnen.
  6. Lyft formen till övre delen av ugnen och grädda ännu ca 10 minuter. Obs! Följ med gräddningen, den beror på ugnen.
  7. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Om du använder dig av klaskörsbärstomater så ta bort klasen.
  8. Söndra ugnsfetan lite och blanda ner hela innehållet från formen i pastan.
  9. Servera med basilika.
JH
:Jenni Häyrinen
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(32)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.