Kuvattoman reseptin oletuskuva

Tofu-soba nuudelit

Suosittelen käyttämään soba-nuudeleita eli tattarinuudeleita, sillä niissä on hieman erilainen koostumus kuin tavallisissa nuudeleissa. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja maistuu myös kylmänä.

Ainesosat

  • 200 g tattarinuudeleita
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl neutraalia öljyä paistamiseen
  • 1 paketti tofua
  • 3 dl keräkaalia
  • 1 iso porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 kevätsipuli tai pala purjoa
  • 0,5 dl maapähkinöitä
  • srirachaa tai muuta tulista kastiketta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • 1. Keitä tattarinuudelit ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmässä vedessä ja siirrä sivuun odottamaan. 2. Kastike: sekoite keskenään omenaviinietikka, soijakastike, seesamiöljy, hunaja ja seesamin siemenet. 3. Laita pieni määrä öljyä pannulla ja paahda pähkinät. Siirrä pannulta sivuun odottamaan. 4. Painele tofusta ylimääräinen neste pois. Leikkaa kuutioiksi. Kuumenna noin ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Paista tofu pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Siirrä tofupalat sivuun odottamaan. 5. Pese kasvikset. Leikkaa kaali ja porkkana pieniksi suikaleiksi veitsellä, karkealla raastinraudalla tai juustohöylällä. Pieni valkosipuli. Paista kaalia, porkkanaa, valkosipulia ja inkivääriä pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. 6. Siirrä nuudelit, pähkinät, kasvikset ja kastike samaan astiaan ja sekoita. Voit lisätä joukkoon silputtua kevätsipulia. Tarjoile heti. Tulisuutta voi lisätä laittamalla valmiiseen annokseen Srirachaa tai muuta tulista kastiketta.
Helppo ja nopea nuudeliruoka, josta ei myöskään puutu proteiinia.
Kokkisi oli:
Mira KopsanenMira Kopsanen
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Vegaaninen
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min