Maukas Tomaattipanzanella

Tomaattipanzanella

Raikkaat tomaattisalaatit maistuvat kesältä! Tomaattipanzanella on ihana mökkisalaatti, johon uppoaa myös se ei-enää-ihan-niin-tuore leipä.

Ainesosat

  • 600 g Närpiön Vihanneksen erilaisia tomaatteja
  • 1 tl Suola
  • n. 100 g hyvää leipää
  • 0,5 dl Oliiviöljy
  • 1 pieni salottisilpuli
  • 1 valkosipulikynsi
  • 0,5 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikka
  • Mustapippuria
  • Tuoretta basilikaa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Leikkaa tomaatit paloiksi ja laita siivilään, jonka alla on kulho. Ripottele suola tomaateille, anna mehustua 15 minuuttia, sekoita puolivälissä.
  • Kun tomaatit mehustuvat, revi leipä palasiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Sekoita 1 rkl öljyä joukkoon ja paahda leipäpaloja 180 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita sipuli, valkosipuli, dijon-sinappi, valkoviinietikka ja tomaateista valunut mehu keskenään. Vispaa ½ dl öljyä joukkoon.
  • Laita tomaatit ja leipäkuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Viimeistele runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta basilikaa. Anna salaatin tekeytyä 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Tomaattipanzanella on ihana mökkisalaatti!
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri