Tulinen bataatti-inkiväärikeitto

Inkiväärikeitto, joka syntyy helposti jääkaapin uumeniin unohtuneista aineksista nopeasti ja helposti. Jos aineksia ei löydy jääkaapista, löytyvät ne ainakin lähikaupasta.

Ainesosat

  • 1 (700 g) Bataatti
  • 1 Sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl punaista chilitahnaa/ tai 1 chili (oman maun mukaan)
  • 1-2 rkl Oliiviöljyä
  • 6 dl Kasvislientä
  • 3 rkl yrttituorejuustoa
  • Suolaa
  • Pippuria
Annoslaskuri: 3

Resepti

  • Kuori ja pilko bataatti, sipulit. Kuori ja raasta inkivääri (kuoriminen on helpointa lusikalla). Laita kaikki pilkotut aineet kattilaan ja lisää öljy. Kuullota niitä noin 5 min. Lisää joukkoon chilitahna.
  • Lisää joukkoon kasvisliemi ja pidä hellan lämpö päällä niin, että keitto poreilee hieman. Keitä niin kauan, kunnes bataatit ovat kypsiä (n. 15-20 min). Anna bataattien mennä mielummin vähän ylikypsiksi, koska silloin ne on helpompi soseuttaa. Lisää loput mausteet.
  • Soseuta keitto. Tarkkaile nesteen määrää, lisää vettä oman maun mukaan riippuen kuinka löysää keittoa haluat. Lisää tuorejuusto. Nauti tuoreiden yrttien kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit kuullotusvaiheessa lisätä joukkoon 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää.
Kokkisi oli:
Veera TuominenVeera Tuominen
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Keitot, Resepti