Veikeä punakaalikeitto

Suloisen violetti punakaalikeitto on nopea valmistella, mutta ottaa hieman aikaa hautuessaan herkulliseksi. Keiton voi myös keitellä valmiiksi etukäteen, sillä se vain paranee uudelleen lämmitettäessä.

Ainesosat

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/4 tl jauhettua/raastettua muskottipähkinää
  • n. 600 g punakaalia
  • 3 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
  • 1,2 l kasvislientä
  • 5 neilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja omena halutessasi (tai pese ne vain huolellisesti) ja leikkaa kuutioiksi (poista omenasta siemenkota). Leikkaa punakaali suikaleiksi.
  • Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana ja omena, jatka kuullottamista parin minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariini, juustokumina, kumina, savupaprika ja muskottipähkinä, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää punakaali, sekoita joukkoon omenasiideriviinietikka ja siirappi.
  • Lisää kasvisliemi kattiaan yhdessä neilikoiden ja laakerinlehden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton muhia kannen alla noin 45 minuuttia. Mausta valmis keitto maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella hienonnetulla persiljalla.
Ihana happaman makea punakaalikeitto lämmittää talven viimassa. Voit tarjoilla keiton kanssa esimerkiksi kaurafraichea tai smetanaa.
Kokkisi oli:
Hanna HurttaHanna Hurtta
Course: Keitot
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min