Vihanneskeitto

Keittoa kannattaa tehdä reilu satsi, koska tämä säilyy hyvin jääkaapissa tai pakkasessa. Käytä satokausituotteita.

Ainesosat

  • 800 g Perunaa
  • 300 g Porkkanaa
  • 300 g Naurista
  • 300 g Palsternakkaa
  • 100 g Keltasipulia
  • 100 g Purjoa
  • Persiljaa
  • Tilliä
  • Maustepippuria
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Kasvislientä
  • Vettä
Annoslaskuri: 10

Resepti

  • Kuori ja kuutioi peruna ja juurekset.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi purjo.
  • Laita juurekset, perunat, sipuli ja purjo kattilaan kasvisliemen ja maustepippurin kanssa.
  • Kiehauta ja anna kiehua niin kauan että perunat pehmenevät.
  • Lisää hienonnetut yrtit.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Anna keiton seistä hetken vetäytymässä ennen tarjoilua.
Terveellinen, maukas ja halpa!
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti