Vihreä Thai Curry

Vegaaninen vihreä thai curry, sopivan tulinen ja täyteläinen thai curry itse tehdystä currytahnasta. Currytahna kannattaa ehdottomasti tehdä itse sillä maku on aivan eri kuin valmis tahinoissa. Valmistuu reilussa puolessa tunnissa ja currytahnan voi tehdä vaikka etukäteen jääkaappiin.

Ainesosat

  • 4 Valkosipulinkynttä
  • 2 Shalottisipulia
  • Peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • 2 kpl tai 2 tl Sitruunaruohoa tai sitruunanruoho tahnaa
  • 1 Tuore Jalapeño chili
  • 2 Vihreää chiliä
  • 1 Tl Suolaa
  • 1 Tl Jauhettua korianteria
  • 1 Tl juustokuminaa
  • 1/2 Tl kurkumaa
  • 1/2 Tl Valkopippuria
  • 1 Ruukku Korianteria
  • 1 Limen mehu
  • 1 Rkl Vettä
  • 2 Rkl Öljyä
  • 100 G Sokeriherneitä
  • 1 Pieni munakoiso
  • 250 G Kiinteää tofua
  • 400 Ml Kookosmaitoa
  • 1 Dl Vettä
  • 6 Kpl Kaffirilimetinlehteä
  • 3 Tl Soijakastiketta (gluteenittomana jos tarve)
  • Limen mehua, suolaa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, kuori inkivääri ja pilko pieneksi.
  • Kuori sitruunaruohoa hieman ja leikkaa pois yläosa varresta ja pilko loput, pilko myös chilit.
  • Laita kaikki currytahnan ainekset (Valkosipuli, sipuli, inkivääri, sitruunanruoho, Jalapeño, chilit, korianteri, suola, jauhettu korianteri, juustokumina, valkopippuri, kurkuma, limenmehu ja vesi) monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  • Pilko munakoiso kuutioiksi, ota tofu paketista ja kuivaa paperilla ja pilko kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää currytahna pannulle ja paista n 3 minuuttia.
  • Lisää sekaan kookosmaito, vesi, limen lehdet, soijakastike ja sokeri ja anna porista miedolla lämmöllä.
  • Ota toinen pannu ja paista munakoisoja ja tofua täydellä teholla kunnes saavat väriä, lisää sitten curryn sekaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min.
  • Lisää lopuksi sokeriherneet ja anna kypsyä vielä 2 min, mausta limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Tarjoile riisin kanssa ja nauti.
Vegaaninen vihreä thai curry tofulla, munakoisolla ja sokeriherneillä! Täynnä makua ja valmistuu reilussa puolessa tunnissa!
Kokkisi oli:
Anniina KotirantaAnniina Kotiranta
Course: Pääruoat
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Miksaamalla, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min