Violetti bataattisosekeitto paahdetuilla kikherneillä

Pehmeä bataattisosekeitto violetista bataatista, päällä paahdettuja kikherneitä ja lehtikaalia.

Ainesosat

  • 3 Keskikokoista Violettia bataattia
  • 1 Tl Suolaa
  • 2,5 Dl Kaurakermaa tai soijakermaa
  • 1 Rkl Oliiviöljyä
  • 3 Kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 Tl Srirachaa
  • 1/2 Tl Valkopippuria
  • 1/2 Lime
  • 1/2 Tl Jauhettua korianteria
  • 200 G Kikherneitä
  • 1/2 Tl kurkumaa
  • 1/2 Tl Kuivattua basilikaa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori ja pilko bataatit sekä pilko valkosipulinkynnet ja laita kattilaa.
  • Lisää kattilaan vettä kunnes bataatit peittyy. Laita levylle ja anna kiehua kunnes bataatit ovat kypsiä.
  • Kaada noin puolet vedestä astiaan ja soseuta bataatit sauvasekoittimella, lisää kaurakerma ja sodeuta tasaiseksi.
  • Lisää sekaan puolikkaan limen mehu, suola, pippuri, korianteri, öljy, sriracha ja keitin vettä kunnes keitto on sopivan paksua. Tarkista maku.
  • Valuta ja kuivaa kikheneet. Kuumenna pannu, lisää hieman öljyä sekä kikherneet, ripottele päälle suolaa, kurkumaa, kuivattua basilikaa ja paahda välillä sekoittaen noin viisi minuuttia. Nauti keiton kanssa.
Tämä lämmittävä keitto sopii täydellisesti talveen.
Nopea ja helppo sosekeitto jonka päällä paahdettuja kikherneitä tuomassa ruokaisuutta.
Kokkisi oli:
Anniina KotirantaAnniina Kotiranta
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min