Pitsakastike San Marzano -tomaateista
San Marzano -lajikkeen tomaatit ovat makeampia ja voimakkaamman makuisia kuin perinteinen tomaatti. Lisäksi niissä on vähemmän siemeniä ja hapokkuutta.
4rkl | oliiviöljyä |
2kpl | kotimaista salottisipulia |
4kpl | kotimaista valkosipulinkynttä |
punainen chili (vapaaehtoinen) | |
700g | Närpiön Vihannes San Marzano -tomaatteja |
1tl | suolaa |
0,5tl | jauhettua mustapippuria |
1rkl | sokeria |
1ruukku | tuoretta basilikaa |
- Lohko ja soseuta San Marzano -tomaatit tehosekoittimessa. Hienonna myös salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Jätä yksi valkosipulinkynsi erilleen.
- Lämmitä laakea kattila tai pannu ja lisää oliiviöljy, hienonnetut salottisipulit ja kolme hienonnettua valkosipulinkynttä.
- Freesaa muutama minuutti, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä hienonnettua chiliä oman maun mukaan. Kypsennä vielä pari minuuttia.
- Lisää soseutetut tomaatit. Kypsennä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kastike on sopivan paksua.
- Muista, että pitsakastikkeen ei tarvitse olla liian paksua, vaan saa olla hieman nestemäistä. Jos tomaatit ovat erityisen mehukkaita, voit kypsentää kastiketta ilman kantta, jotta ylimääräistä nestettä haihtuu.
- Lisää sokeri ja tarvittaessa suolaa sekä pippuria oman makusi mukaan. Keitä vielä pari minuuttia.
- Ota kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika ja viimeinen hienonnettu valkosipulinkynsi raakana. Pitsakastike on valmis käyttöön!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.