Aubergine-potatisplåt
Saknar du variation till tillbehören? Är du redan bekant med aubergine i matklagning? Om inte så är det tid att prova. Denna rätt kan du göra som tillägg eller bjuda på som tilltugg.
2st | Närpes Grönsakers aubergine |
2st | Närpes Grönsakers San Marzano |
8st | Fast potatis |
200g | Färsk grön sparris |
2msk | Olivolja |
2tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
1kruka | Färsk blad timjan |
- Ta fram en ugnsplåt och förse den med plåtpapper.
- Placera skivad potatis, skivad aubergine och tomatskivorna på plåten.
- Skär av 3cm av sparrisen, skär resten och placera på plåten.
- Ringla olivolja och strö salt samt grovmalen svartpeppar på grönsakerna.
- Massera in smakerna.
- Grädda i 20 minuter i 200 gradig ugn till att grönsakerna är mjuka.
- Riv på färsk bladtimjan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.