Tzatziki
Grekiska absoluta superklassikern med en fräsch syrlighet av åländska äpplen och citron.
1st | Inhemsk gurka |
1,5st | Solo vitlök |
1tsk | Salt |
1st | Åländskt vinteräpple, litet |
1knippe | Dill, 10g |
300g | Grekisk eller Turkisk yoghurt |
0,5st | Citron, saften |
2msk | Olivolja |
Svartpeppar |
- Dela gurkan på längden och skrapa ur fröna.
- Riv gurka på de grova sidan av rivjänet, och vitlök på den fina sidan.
- Sätt i en skål och tillsätt salt, låt stå och dra ca 10-15 minuter.
- Sila av i en sil, pressa ur all extra vätska ur gurk- och vitlöksröran.
- Finhacka dill och äpplet.
- Blanda urkramad gurka och vitlök, äpple, dill och yoghurt.
- Pressa ner saften av ½ citron, blanda i olivoljan och smaka av med salt och peppar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.