Djävulssylt - söt och stark!
Djävulssylt – perfekta tillbehöret till många maträtter!
Det här receptet på djävulssylt har blivit otroligt populärt, och det med rätta! Djävulssylt är ett mångsidigt tillbehör som passar utmärkt till många rätter, ostar och t.o.m glass. Lätt att tillaga och full av smak – du kommer att förälska dig i denna läckra kombination av hetta och sötma.
Tips: Gör en dubbel sats på en gång, för det här goda tillbehöret kommer att gå åt snabbt!
Testa själv och njut av detta klassiska recept!
800g | Inhemska mogna tomater |
4kpl | Stora inhemska röda paprikor |
4kpl | Inhemsk röd chili |
8kpl | Vitlöksklyftor |
1tl | Salt |
1tl | Krossad svartpeppar |
0,5dl | Ättika |
2,5dl | Syltsocker |
- Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet.
- Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.
- Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter.
- Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att sylten svalnat. Så spara inte på styrkan.
- Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens.
- Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.