Chili-Ingefärssås
Chili-Ingefärssåsen är ypperlig som bordskrydda, men kom ihåg att förvara den i kylskåp! Låt smaken mogna i 3 veckor före användning.
750g | rödamognade tomater |
1kpl | paprika |
2kpl | gula lökar |
2rkl | färsk riven ingefära |
2kpl | röda chilifrukter |
1dl | vitvinsvinäger |
0,5dl | strösocker |
1tl | salt |
0,5tl | krossad svartpeppar |
- Skölj tomaterna, kärna ur paprikan och chilin, skala löken, dela allt i små bitar.
- Skala ingefäran och riv den. Tillsätt ingredienserna i en matberedare.
- Mixa massan slät.
- Lägg över i en kastrull och tillsätt vinäger, socker, salt och peppar.
- Låt koka i ca 20 minuter, mixa massan slät med en stavmixer ifall den inte är helt slät.
- Häll upp i väl rengjorda glasflaskor. Förvara i kylskåp.
- Låt Chili-Ingefärssåsen mogna i kylskåp i ca tre veckor.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.