Pulled havre-tomatpitabröd
Underbara pitabröd som får sin smak av själv gjord tomatsås och tzatziki! Pulled havre-tomatpitabröden lämnar nog inte smaklökarna besvikna!
4st | Pitabröd |
1kruka | Färsk koriander |
Tomatsås: | |
2msk | Olivolja |
2st | Vitlöksklyfta |
2st | Rödlök |
400g | Tomatkross |
2tsk | Salt |
2tsk | Socker |
0,5tsk | Svartpeppar |
1st | Kanelstång |
400g | Vönerskivor, original |
- Tillred först tzatziki:
- Riv gurkan och pressa den torr.
- Hacka vitlöken.
- Blanda ihop riven gurka, vitlök, salt och yoghurt.
- Täck över och lägg i kallt.
- Gör sedan tomatsåsen:
- Värm en kastrull.
- Hacka rödlöken och vitlöken.
- Tillsätt olivolja, rödlök och vitlök i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt tomatkross, Vöner, kanelstång, salt, svartpeppar och socker.
- Sjud på låg värme åtminstone en halv timme.
- Tillsätt vatten vid behov.
- Värm pitabröden.
- Fyll de värmda pitabröden med tomatsås, tzatziki och färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.