Karamelliserad lökpasta
Upptäck en krämig och smakrik karamelliserad lökpasta som blir klar på bara 30 minuter. Den här vardagsvänliga pastarätten kombinerar söt karamelliserad lök, färska pärltomater och en sammetslen gräddsås som gör den till en riktig favorit för hela familjen. Perfekt till både snabba vardagsmiddagar och mysiga helgkvällar.

Ingredienser
| 500g | bavettepasta |
| 5st | gullökar, söt sort |
| 2msk | matolja |
| 4dl | matlagningsgrädde |
| 150g | röda pärltomater |
| 150g | orange pärltomater |
| 1dl | finhackad bladpersilja |
| 1-2tsk | salt |
| 1tsk | grovmalen svartpeppar |
| 1dl | finhackad färsk gräslök |
| 1dl | riven parmesanost |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Pasta Huvudrätter |
| Specialkost | Äggfri |
| Säsong | Vardagsmat |
| Kategori | Recept |
| Produktkategorier | Tomat |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Stekt |
Gör så här:
- Strimla lökarna och lägg dem i en stekpanna med matolja.
- Börja steka löken och låt den karamelliseras.
- Var försiktig så att du inte bränner löken.
- Tillsätt matlagningsgrädde, salt och svartpeppar och rör om.
- Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med bladpersiljan i såsen.
- Blanda ner den kokta pastan i såsen.
- Servera med färsk gräslök och riven parmesanost.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







