Pan con Tomate
Pan con Tomate är ett klassiskt spanskt tapasbröd där krispigt rostat baguette möter en saftig och aromatisk blandning av tomat och vitlök. Med solmogna Favorino-tomater och färsk basilika blir detta en enkel men smakrik förrätt eller tapasrätt som passar alla tillfällen – från sommarfester till snabba vardagsrätter.

Ingredienser
| 16-20st | baguetteskivor |
| 8st | Närpes Grönsakers Favorino tomater |
| 2st | solo vitlöksklyftor |
| 0,5dl | olivolja |
| 1tsk | salt |
| 0,5tsk | grovmalen svartpeppar |
| 1kruka | färsk basilika |
Portioner
Gör så här:
- Värm en stekpanna och rosta baguetteskivorna gyllene på ena sidan.
- Ställ åt sidan på ett serveringsfat.
- Finhacka vitlöken och tärna tomaterna.
- Hetta upp stekpannan igen och tillsätt olivolja och vitlök. Låt fräsa i ett par minuter.
- Tillsätt de tärnade Favorino-tomaterna och låt sjuda på svag värme tills tomaterna mjuknat.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Skeda tomat–vitlöksblandningen över de rostade baguetteskivorna.
- Garnera med färsk basilika.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







