Kasvisreseptit

Blinier

Blinier, som är en rysk syrlig boveteplätt serveras ofta med fiskrom, lök och smetana. I detta recept gjorde vi istället en fräsch grönsaksröra med lite sting av rödlök och kapris, vegetarisk och dessutom väldigt förmånlig utan att tumma på smakupplevelserna!
(0)
(1059)
Ingredienser
Tulosta
Blinier
4gTorrjäst
2,5dlMjölk, 42 grader
1,5dlBovetemjöl
1dlVetemjöl
0,75dlGräddfil
1stÄggula
1stÄggvita
Smör till stekningen
Grönsaksröran
0,5stSpetspaprika
5cmZucchini, bit
1stRödlök, liten
1mskKapris
1knippePersilja
1dlCrème Fraiche
Salt, svartpeppar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Förrätter
Specialkost
Laktosfri
Säsong
Fest
Sommar
Valborg
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Gör så här:
  1. Blinier
  2. Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
  3. Tillsätt mjölena, gräddfil, äggula och salt.
  4. Vispa smeten slät.
  5. Låt den jäsa minst en halv timme.
  6. Vispa under tiden äggvitan hård.
  7. Blanda försiktigt ner den i smeten.
  8. Grädda smeten i lite smör i en plättlagg eller i en blinipanna.
  9. Grönsaksröra med kapris
  10. Tvätta grönsakerna.
  11. Skär dem i så små tärningar som möjligt.
  12. Finhacka persiljan och blanda tillsammans med creme fraichen och grönsakerna.
  13. Smaka av med salt och svartpeppar.
  14. Servera blinierna nystekta tillsammans med röran, toppa gärna med krispiga groddar eller med salladsskott.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.