Blinier
Blinier, som är en rysk syrlig boveteplätt serveras ofta med fiskrom, lök och smetana. I detta recept gjorde vi istället en fräsch grönsaksröra med lite sting av rödlök och kapris, vegetarisk och dessutom väldigt förmånlig utan att tumma på smakupplevelserna!

Ingredienser
Blinier | |
4g | Torrjäst |
2,5dl | Mjölk, 42 grader |
1,5dl | Bovetemjöl |
1dl | Vetemjöl |
0,75dl | Gräddfil |
1st | Äggula |
1st | Äggvita |
Smör till stekningen | |
Grönsaksröran | |
0,5st | Spetspaprika |
5cm | Zucchini, bit |
1st | Rödlök, liten |
1msk | Kapris |
1knippe | Persilja |
1dl | Crème Fraiche |
Salt, svartpeppar |
Portioner
Gör så här:
- Blinier
- Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
- Tillsätt mjölena, gräddfil, äggula och salt.
- Vispa smeten slät.
- Låt den jäsa minst en halv timme.
- Vispa under tiden äggvitan hård.
- Blanda försiktigt ner den i smeten.
- Grädda smeten i lite smör i en plättlagg eller i en blinipanna.
- Grönsaksröra med kapris
- Tvätta grönsakerna.
- Skär dem i så små tärningar som möjligt.
- Finhacka persiljan och blanda tillsammans med creme fraichen och grönsakerna.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera blinierna nystekta tillsammans med röran, toppa gärna med krispiga groddar eller med salladsskott.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.