Stekt grönsaksris
Stekt grönsaksris, till det går det att använda riset som lämnat över eller koka mer/nytt. Att utnyttja mat som lämnat över från föregående dag till en ny rätt sparar så väl pengar som minskar på matsvinnet.
800g | Kokt ris |
Rypsolja till stekning | |
2msk | Soijakastike |
1kpl | Broccoli |
2kpl | Lök |
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1kruka | Färsk koriander |
- Värm en stekpanna.
- Tillsätt olja och ris i pannan.
- Stek lite färg i riset.
- Tillsätt sojasås.
- Flytta det stekta riset i en serverinsskål.
- Värm stekpannan igen.
- Tillsätt olja och grönsaker.
- Stek några minuter.
- Salta grönsakerna.
- Blanda grönsakerna i riset.
- Servera med färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.