Halloumigryta
Husmanskost 2.0!
Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
1st | Lök, gul |
2st | Vitlöksklyftor |
2st | Morötter |
2msk | Tomatpuré |
2tl | Garam Masala, kryddblandning |
Timjan | |
2msk | Rapsolja |
1st | Buljongtärning |
200g | Tomat, passerad |
6dl | Vatten |
400g | Halloumi |
2msk | Rypsolja |
100g | Crème Fraiche |
- Skala vitlök, gul lök och morötterna.
- Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
- Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
- Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
- Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
- Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
- Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
- Servera med basmatiris och grönsallad.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.