Kasvisreseptit

Halloumigryta

Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
(0)
(2917)
Tulosta
1st Lök, gul
2stVitlöksklyftor
2stMorötter
2mskTomatpuré
2tlGaram Masala, kryddblandning
Timjan
2mskRapsolja
1stBuljongtärning
200gTomat, passerad
6dl Vatten
400gHalloumi
2mskRypsolja
100gCrème Fraiche
  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.