Saftig pastasallad
Hemligheten i saftigheten i denna pastasallad ligger i Närpes Grönsakers Dunnetomater samt paprika som mjuknat i ugnen. I salladen läggs rejält med dill och hela härligheten krönas med en egen dressing. Genom att tillsätta tex mozzarella, feta, halloumi och eller nötter eller frön blir salladen matigare. Även det gröna i salladen går att variera.
Sallad: | |
300g | Närpes Grönsakers Dunne tomat |
2st | Närpes Grönsakers paprika |
0,5st | Närpes Grönsakers gurka |
250g | Pasta |
4st | Vårlök |
Färsk spenat | |
1bunt | Dill |
Feta/Mozzarellabollar/Halloumi | |
0 | Nötter eller frön |
Salladsdressing; | |
0,5dl | Olivolja |
2msk | Rödvinsetikka |
2tsk | Honung/Lönnsirap |
Salt | |
Svartpeppar |
- Lägg ugnen på 150 grader.
- Häll tomaterna hela på en ugnsplåt med bakplåtspapper och skär paprikorna i bitar (stora eller små).
- Lägg i ugnen och grädda ca 1 timme.
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet.
- Häll i en sil och låt rinna av och blanda i olja så att inte pastan fastnar i varandra.
- Skiva gurkan och vårlökens vita del (går även att använda den gröna delen om mer löksmak önskas).
- Hacka dillen.
- Då tomaterna och paprikorna är mjuka och saftiga, blanda dem med pastan, gurkan, dillen, vårlöken och spenaten eller annat grönt.
- Lägg i ett serveringsfat och smula på mozzarella/feta eller halloumi (veganost/tofu) samt krossade nötter eller frön.
- Strö på lite salt och kvarnad svartpeppar.
- Ringla på dressing precis före servering eller lämna dressingen bredvid salladen så att var och en får portionera själv.
- Salladen går att göra glutenfri och vegansk.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.