Blodapelsinsylt
Fräsch så väl till färg som smak!
6st | Blodapelsiner |
1dl | Vatten |
2dl | Syltsocker |
1st | Vaniljstång |
- Skala blodapelsinerna med en kniv.
- Skär loss filéerna.
- Lägg vatten och socker i en kastrull.
- Pressa saften i kastrullen ur det som är kvar i skalen.
- Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg i kastrullen tillsammans med stången.
- Koka på låg värme till sylt.
- Tillsätt blodapelsinfiléerna.
- Lägg i burk och låt ligga några dagar så att smaken kommer till sin rätta.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.