Blomkålswings
Spröda och delikata blomkålswings. Passar som tilltugg, buffén samt huvudrätt. Om friterade rätter är en favorit och starkare mat passar är dessa ett måste att prova! En mer barnvänlig version fås genom att använda mildare sås och genom att lämna bort chilin.
2st | Blomkål |
2dl | Stark vingsås |
50g | Smör |
4st | Ägg |
3dl | Vetemjöl |
4dl | Panko ströbröd |
2tsk | Salt |
1kruka | Färsk gräslök |
2st | Närpes Grönsakers röd chili |
- Ta bort stjälken av blomkålen och ta loss blomkållsknopparna.
- Kläck äggen i en skål.
- Blanda om äggen med en gaffel.
- Lägg vetemjöl i en annan skål och panko i en tredje.
- Doppa blomkålsknipporna först i ägg, sen i vetemjöl, igen i ägg och till sist i panko.
- Värm fritteringsoljan till 170 grader och frittera blomkålsknopparna tills att de är gyllenbruna.
- Låt dem rinna av i en sil.
- Mät upp stark vingsås i en kastrull, koka upp och tillsätt vid omrörning smöret.
- Lägg blomkålsknopparna i en serveringsskål.
- Ringla på vingsås.
- Dekorera med gräslök och chili.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.