Bön-nachoplåt
En plåt med nachon är det perfekta tilltugg! Färgglad, tilldragande och snabb saltbit. Servera fast med smetana och tacosås.
300g | Nachochips |
200g | Kidneyböna, mogna |
2msk | Tacokrydda |
100g | Salsasås |
100g | Cheddarostsås |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
2st | Närpes Grönsakers röd chili |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne tomat |
150g | Riven ost |
1kruka | Koriander |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Värm en stekpanna.
- Lägg bönor, tacokryddan och 1 dl vatten i pannan.
- Sjud till att vätskan är borta.
- Bred ut nachochips på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg på jämt med bönor, salsasås cheddarostsås.
- Lägg ännu på hälften av chilin, gurkorna och Dunne tomaterna.
- Strö riven ost på allt.
- Grädda i ugnen 10-15 minuter, till att osten är gratinerad.
- Före servering lägg på resten av grönsakerna och färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.