Champinjones al ajillo
En mycket omtyckt och klassisk tapas, sötsyrliga champinjoner med smak av vitlök, vinäger och persilja! Var klimatsmart och gör gärna rätten på inhemska odlade champinjoner!
400g | Färska champinjoner |
2st | Solo vitlökar |
3st | Små bananschalottenlökar |
1dl | Balsamvinäger |
4msk | Olivolja |
2st | Vårlökar |
3kvistar | Bladpersilja |
Flingsalt, vitpeppar |
- Tvätta champinjonerna noga, om det är stora champinjoner dela dom i mindre bitar.
- Finhacka vitlök och skär löken i skivor.
- Bryn champinjonerna i het olivolja tills dom mjuknar lite och får färg, häll på vitlöken och löken och vänd runt dem i pannan.
- Häll på sockret och fräs med en liten stund, häll på balsamvinäger, lite i taget så att den kokar in vartefter.
- Fräs champinjonerna i pannan tills vätska kokat bort, smaksätt med vitpeppar och flingsalt.
- Vid servering strö över finskuren vårlök och bladpersilja.
- Servera med t.ex ett gott bröd och andra tapasrätter!
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.