En annorlunda tomat-mozzarella sallad
Kocken Hans Välimäki delar med sig att ett litet annorlunda recept på tomat-mozzarella sallad. Testa och bli förtjust i varm mozzarella sallad.
200g | Olikfärgade #SNÄXI pärltomater |
200g | Närpes körsbärstomater |
3st | Chalottenlökar, skalade och finhackade |
1st | Vitlöksklyfta, finhackad |
1msk | Vitvinsvinäger |
0,5msk | Socker |
0,5tsk | Salt |
Svartpeppar från kvarnen | |
1dl | Olivolja |
2st | Mozzarella bollar av fin kvalité |
1knippe | Färsk basilika |
1knippe | Färsk rucola |
- Fräs lök, vitlök, vitvinsvinäger, socker och olivoljan i en kastrull tills löken blir mjuk.
- Smaka av och krydda med salt och svartpeppar, tillsätt tomaterna, låt puttra en stund.
- Servera uppvärmd eller kall med mozzarella, garnera portionen med basilika och rucola.
- Ett gott bröd passar bra till denna rätt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.