Färsk gurksallad med spetspaprika
Servera till exempel i hotdogs, till grillat eller tillsammans med ugnsrätter.
Ättikslag: | |
25ml | Ättika |
50ml | Socker |
75ml | Vatten |
5st | Nejlikor |
8-10st | Kryddpeppar, korn |
Grönsakerna | |
1st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1st | Närpes Grönsakers Gurka |
1liten | Gul lök |
Salt |
- Börja med ättikslagen: sätt alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt småkoka några minuter, dra av plattan.
- Tvätta och skala grönsakerna.
- Halvera paprikan och gurkan på längden, skrapa ur fröna ur både gurkan och paprikan, skär i små tärningar genom att först skära långa stavar, och sen skära stavarna ner till tärningar.
- Finhacka löken.
- Koka upp lagen igen och häll genom en sil över grönsakerna, blanda.
- Sätt i en burk och låt svalna.
- Servera till exempel i hotdogs, till grillat eller tillsammans med ugnsrätter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.