Grönsaksknyten
Grönsaksknyten på grillen är äkta sommarmat!
500g | Potatis (gärna nypotatis) |
250g | Sparris |
400g | Närpes Grönsakers Duo paprika |
1st | Gul lök |
0,5msk | Olja |
1-2msk | Salt |
1tsk | Svartpeppar (1 krm per knyte) |
1dl | Hackad dill (1 msk per knyte) |
2msk | Smör (1 tsk per knyte) |
- Skölj och skär potatis och sparris i bitar.
- Lägg i en kastrull och koka i 5 minuter för att få lite mjukhet.
- Skär under tiden paprika och lök i bitar.
- Pensla aluminiumfolie-bitar (ca 30x30 cm) med olja.
- Fördela potatis, sparris, paprika och lök på aluminiumfolie-bitarna.
- Strö över 0,5-1 tsk salt och 1 krm svartpeppar per knyte.
- Toppa med hackad dill (ca 1 msk per knyte) och en klick smör (ca 1 tsk per knyte).
- Dra ihop aluminiumfolien runt innehållet och förslut väl.
- Grilla cirka 15 minuter.
- Servera som tillbehör till exempelvis grillat.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.