Hotdog
Den vegetariska gourmet-hotdogen för vilken gourmand som helst!
Dragonmajonnäs: | |
2st | Äggulor |
1tsk | Dijonsenap |
2tsk | Citronsaft |
2,5dl | Rypsolja |
0,5kruka | Färsk dragon |
1,5tsk | Torkad dragon |
Salt | |
Vitpeppar | |
Grillade sparrisar: | |
12st | Sparrisar |
2msk | Olivolja |
0,5st | Citron, saften av den |
1tsk | socker |
Salt | |
Svartpeppar | |
6st | Hotdog bröd |
- Dragonmajonnäs:
- Separera äggulorna från vitorna, sätt gulorna i en skål.
- Tillsätt dijonsenap och citronsaft, vispa ihop och tillsätt sen oljan i en tunn stråle så att äggulorna och oljan binder sig och tjocknar till en majonnäs.
- Finhacka den färska dragonen, tillsätt den och den torkade dragonen.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Grillade sparrisar:
- Tvätta och skär av ca 6 cm av den nedersta delen på sparrisarna.
- Sätt sparrisarna på en tallrik, häll över olivolja, citronsaft, salt, peppar och socker.
- Blanda väl.
- Grilla på het grill eller i grillpanna.
- Färdigställ:
- Värm 6 st hotdogbröd, fyll med 2 sparrisar per bröd, en klick av dragonmajonnäsen samt färska salladsskott eller örter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.