Inlagd gurka med dill
Fräsch inlagd gurka med dill lyfter vilken sallad som helst.
1st | Närpes Grönsakers Gurka |
1dl | Hackad dill |
1dl | Ättika |
2dl | Vatten |
1dl | Socker |
1tsk | Salt |
1krm | Svartpeppar |
- Skölj gurka och skiva med en osthyvel.
- Hacka dillen.
- Blanda ihop vatten, ättika, socker, salt och peppar i en glasburk.
- Rör ner gurkskivorna och dillen i lagen och ställ i kylskåpet.
- Gurkan är klar att serveras efter ett par timmar, håller 1-2 veckor i kylskåp.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.