Julsenap
Det finns många olika senapsvarianter, så väl vanliga som smaksatta. Det är väldigt populärt och uppskattat idag med sånt man gjort själv. Rekommenderar att inte endast göra denna jul-/konjakssenap till eget bord utan också som gåva!
100g | Senapspulver |
1dl | Socker |
1tsk | Salt |
2dl | Vispgrädde |
1msk | Vittvinsvinäger |
1msk | Konjak |
1msk | Rypsolja |
- Lägg senapspulver, socker, salt, vispgrädde, vittvinsvinäger och rypsolja i en kastrull och blanda jämt.
- Lägg på spisen och låt blandningen koka upp.
- Låt blandningen sjuda på låg värme en stund, rör om blandningen hela tiden.
- Blandningen bränner lätt i botten och därför att det viktigt att hela tiden röra om.
- Släck av spisen och tillsätt konjaken samt rör om ännu en stund.
- Låt senapen svalna och lägg i burk.
- Förvara den klara senapen i kylskåp.
- Senapen kan lätt skikta sig men det åtgärdas genom att blanda om kraftigt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.