Kål-gurksallad
Vill du prova på nya tillägg till maten? Vill du undvika tillsatsämnen och konserveringsmedel? Denna konserverade kål-gurksallad passar utmärkt som tillägg till många olika maträtter. Den kan serveras redan efter någon timme men den går även att göra på förhand iom att den håller om du vet att du vill servera den vid ett visst tillfälle senare. Knaprigt och gott!
300g | Vitkål |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1dl | Vitvinsättika |
2tsk | Salt |
2msk | Socker |
1msk | Senapsfrön |
1msk | Fänkålsfrön |
0,5kruka | Färsk dill |
- Strimla kålen och gurkan tunn och lägg i en skål.
- Tillsätt vitvinsättika, salt, socker, senapsfrön, fänkålsfrön och hackad dill.
- Blanda väl.
- Lägg salladen i en glasburk och låt den dra sig i kylskåp 1-2h, gärna över natten.
- Servera tillsammans med tex rostade grönsaker.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.