Nacho Plate
Nacho plate är enkelt och smakar åt de flesta oavsett ålder. Den kan serveras till gäster eller som tilltugg på kvällen. Ingredienserna är även lätta att byta ut enligt egen smak.
300g | Nacho |
300g | Förkokt mais |
1msk | Rypsolja |
20g | Tacokrydda |
2st | Rödlök |
50g | Jalapeno |
100g | Riven ost |
200g | Cheddarostsås |
200g | Salsasås |
150g | Creme fraiche |
1kruka | Färsk koriander |
- Värm ugnen till 160 grader.
- Värm upp en stekpanna.
- Lägg rypsolja och majs i pannan.
- Stek en stund.
- Tillsätt tacokryddan och 1 dl vatten.
- Blanda jämt
- Sjud på låg värme till att vattnet dunstat bort och kryddblandningen tagit fast i majsen.
- Bred ut nachochipsen jämt på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö på majs, rödlök och jalapeno.
- Lyft med en sked på klickar cheddarostsås och salsasås.
- Strö till sist på riven ost över alltihopa.
- Grädda i 12-15 minuter.
- Då tas ur ugnen lägg ännu på creme fraiche och färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.