Stekt sparris med chili-tomatsmör
Älskar du sparris i alla former och använder det i matlagningen direkt då bara möjligt? Önskar du prova något annorlunda och ta fram sparrisens bästa sidor enkelt men annorlunda? I detta recept tillreds sparrisen enkelt och traditionellt men smaksmöret framhäver sparrisens egenskaper och smak.
Sparris: | |
500g | Grön sparris |
2msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
Smaksmör: | |
200g | Smör |
2st | Närpes Grönsakers San Marzano |
1st | Närpes Grönsakers chili |
1st | Vilöksklyfta |
1tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
- Smaksmöret:
- Tillred smaksmöret genom att smälta smör i en kastrull.
- Tillsätt hackad chili, krossad vitlök och krossade San Marzano tomater.
- Sjud på låg värme till att grönsakerna är mjuka.
- Mosa jämt och krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
- Ställ smöret i kallt så hårdnar.
- Mjuka upp genom att vispa innan servering.
- Sparris:
- Värm en stekpanna.
- Tillsätt olivolja.
- Ta bort ca 3cm av sparrisarna.
- Stek sparrisarna några minuter på hög värme och sväng emellanåt.
- Krydda med en tesked salt.
- Servera varma tillsammans med smaksmöret.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.