Tomatgelé
Har du någonsin smakat tomatgelé? Den är mångsidig delikatess och viktigast av allt: en av de mest hälsofrämjande geléerna. Den innehåller en obegränsad mängd av vitaminer, är mycket rik på karotener och är en fantastisk källa till antioxidanter.
1kg | inhemska tomater |
400 | socker |
1kpl | citron |
1kpl | kanelstång |
- Skålla tomaterna, avlägsna skalet. Skär tomaterna i fyra delar och ta bort fröna.
- Sätt tomatklyftorna, sockret och citronsaften i en kastrull och låt stå i rumstemperatur i en timme. Denna process gör att syrligheten i tomaterna binds bättre ihop med smakämnen.
- Flytta kastrullen till spisen och låt koka på svag värme i ca en timme så att vätskan från tomaterna avdunstar, rör om med jämna mellanrum.
- Flytta bort kastrullen från spisen och låt stå och dra i en timme.
- Töm tomatgelén i rena glasburkar. Glasburkarna löns att upphetta i ugn och locken kokas för att få dem så sterila som möjligt.
- Förvara i kylskåp.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.