Kasvisreseptit

Tomatgelé

Har du någonsin smakat tomatgelé? Den är mångsidig delikatess och viktigast av allt: en av de mest hälsofrämjande geléerna. Den innehåller en obegränsad mängd av vitaminer, är mycket rik på karotener och är en fantastisk källa till antioxidanter.
(0)
(1950)
Ingredienser
Tulosta
1kginhemska tomater
400socker
1stcitron
1stkanelstång
Portioner
Kategorier
Maträtt
Tillbehör
Specialkost
Mjölkfri
Laktosfri
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Inläggningar
Gör så här:
  1. Skålla tomaterna, avlägsna skalet. Skär tomaterna i fyra delar och ta bort fröna.
  2. Sätt tomatklyftorna, sockret och citronsaften i en kastrull och låt stå i rumstemperatur i en timme. Denna process gör att syrligheten i tomaterna binds bättre ihop med smakämnen.
  3. Flytta kastrullen till spisen och låt koka på svag värme i ca en timme så att vätskan från tomaterna avdunstar, rör om med jämna mellanrum.
  4. Flytta bort kastrullen från spisen och låt stå och dra i en timme.
  5. Töm tomatgelén i rena glasburkar. Glasburkarna löns att upphetta i ugn och locken kokas för att få dem så sterila som möjligt.
  6. Förvara i kylskåp.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.