Ugnsrostad grönsaker
Ugnsrostade grönsaker med smak av balsamvinäger och vitlök.

Ingredienser
| 1st | Blomkålshuvud |
| 200g | Champinjoner |
| 230g | Närpes Grönsakers Dunne |
| 10st | Vitlöksklyftor |
| 3msk | Olja |
| 2msk | Balsamvinäger |
| 1tsk | Salt |
| 1tsk | Timjan |
| 1krm | Svartpeppar |
| 3blad | Grönkål |
Portioner
Gör så här:
- Skölj blomkålshuvudet och skär i bitar.
- Skölj även Dunne-tomaterna och champinjonerna.
- Lägg blomkål, tomat och champinjoner i en ugnsform.
- Skala vitlöksklyftorna och blanda ihop med grönsakerna.
- Rör ihop balsamvinäger, olja och kryddor i en skål.
- Häll över grönsakerna och blanda väl.
- Rosta i ugnen i 25 minuter.
- Skölj och riv under tiden grönkål i mindre bitar.
- Ta ut formen och rör försiktigt ner grönkålsbitarna.
- Rosta i ytterligare 6-7 minuter.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






