Kasvisreseptit

Paahdettu kirsikkatomaattikeitto

Tässä tulee kesän monipuolisin ja herkullisin keitto! Voit toki käyttää reseptiin mitä tahansa mehukasta tomaattia, mutta kirsikkatomaateista tulee monien mielestä maukkain ja tomaattisen makein keitto. Voit tehdä keiton pelkästään tomaateista, sipulista ja valkosipulista - mutta ruokaisamman keiton saat lisäämällä siihen muitakin kasviksia, kuten meidän reseptin porkkanaa, paprikaa ja lehtiselleriä.
(2)
(549)
Tulosta
1kgNärpiön Vihannes kirsikkatomaatteja
1kplporkkana
380gkypsiä valkoisia papuja
2kplNärpiön Vihannes paprikaa (punaisia tai keltaisia)
2kpllehtisellerin vartta
1ruukkutuoretta basilikaa
4kplvalkosipulinkynttä
120gsmetanaa
3dlkasvislientä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
leipäkrutonkeja
valmista pestoa
  1. Laita kiertoilmauuni lämpenemään 180 asteeseen.
  2. Halkaise huuhdellut kirsikkatomaatit ja levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Huuhtele porkkana ja lehtisellerin varret ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Porkkanaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Huuhtele paprikat, poista siemenet ja pilko reilun kokoisiksi paloiksi.
  4. Lisää pellille tomaattien, porkkanan ja varsisellerin kanssa. Pirskottele kasvisten päälle oliiviöljyä sekä reilu hyppysellinen suolaa ja pippuria.
  5. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne pienen foliopalan päälle. Pirskottele valkosipulien päälle hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Sulje folio nyytiksi valkosipulinkynsien ympärille ja aseta pellille.
  6. Paahda kasviksia uunissa noin tunnin ajan, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet hieman väriä pintaansa.
  7. Lisää kaikki kypsät kasvikset isoon kattilaan basilikanlehtien kanssa.
  8. Valuta papujen neste pois, huuhtele ja lisää kattilaan.
  9. Kaada kattilaan noin 3 dl kasvislientä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sauvasekoittimella keitosta tulee hieman rustiikkisempaa, mutta jos haluat sileämmän keiton, käytä tehosekoitinta.
  10. Lisää kasvislientä tarvittaessa, kunnes olet tyytyväinen keiton koostumukseen. Valmis keitto saa olla melko paksua.
  11. Sekoita lopuksi smetana keiton sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  12. Tarjoile keiton kanssa halutessasi krutonkeja ja valmista pestoa. Koristele basilikanlehdillä.
S
:Satokausikalenteri
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(2)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.