Punajuurikeitto
Oikein värikäs lämmittävä keitto näihin kylmiin tammikuun päiviin! Keitosta saa helposti täysin vegaanisen vaihtamalla vain voin neutraaliin öljyyn, esim. rypsi- tai rapsiöljyyn.
6kpl | Punajuurta |
2kpl | Perunaa, isoa |
2kpl | Keltasipulia |
2kpl | Solo valkosipulia |
3oksaa | Rosmariinia |
40g | Voita |
8dl | Vettä |
1dl | Valkoviiniä |
2rkl | Vihanneslientä |
Suolaa, mustapippuria |
- Kuori punajuuret, perunat ja sipuli.
- Leikkaa karkeiksi paloiksi.
- Ruskista voipannussa rosmariinin kanssa.
- Kaada joukkoon vesi, viini sekä kasvisliemi.
- Anna kiehua kannen alla n 30 minuuttia ja vielä 15 minuuttia ilman kantta.
- Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Lisää vettä, jos keitto on liian paksu.
- Tarjoile nokareella smetanaa ja hyvän pehmeän leivän kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.